Synthon BV

Synthon BV Nijmegen

Het nieuwe Synthon gebouw.

Het nieuwe gebouw van Synthon begeeft zich in een natuurlijke omgeving. Er is ruimte voor ontmoeting, ontspanning en inspanning. De herkenbare identiteit van Synthon vormt, samen met het thema ‘Oase van rust’ het juiste interieurconcept. 

Al bij binnenkomst in het Atrium word je omarmt door natuurlijke materialen in een open karakter en mooi daglicht. 

De ontvangstruimte kenmerkt zich door organische vormenspel en een contrast aan natuurlijk en diep kleurgebruik. De Artifort Manhattan bank in Synthon kleuren valt direct op en zorgt voor een speels karakter. Het is omgegeven door een prachtige boom, mooie planten en de Ege ‘Watercolour’ karpetten. Boven de ontvangstruimte hangt ‘clouds’ verlichting die op iedere verdieping zichtbaar is. Zij vormen de verbinding tussen de verschillende lagen in de open ruimte.

Het centraal gelegen atrium met veel groen vormt het hart van het gebouw. Diverse informele ontmoetingsplekken en het open karakter zorgen direct voor een prettige sfeer. De ruimtes zijn afgestemd op verschillende werkbehoeftes. Zo kan je helemaal bovenin rustig zitten en genieten van een weids uitzicht over de campus en het atrium. Op de tweede verdieping ervaar je het bibliotheek-gevoel. Informeel en rustig overleg in een kleine groep of geconcentreerd lezen kan hier uitstekend. Die informele plekken zijn ook te vinden op de eerste verdieping. Hier wordt gebruikt gemaakt van statafels wat zich goed leent voor een koffiemomentje of vrijdagmiddagborrel. Alle lagen zijn subtiel met elkaar verbonden door natuurlijk kleurgebruik, organische vormen en herhaaldelijk materiaalgebruik maar vormen toch een eigen karakter.

Op de begane grond bevinden zich de grote overlegruimtes met vergadermogelijkheden voor 10 tot 20 personen. In de grote vergaderruimte is de stad Nijmegen afgebeeld op de muur in akoestisch PETfelt. Dit zorgt voor een herkenbaarheid en aangename akoestiek in de ruimte. Ook in deze ruimtes is wederom gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren.

Aan weerszijden van het atrium zijn ‘werkomgevingen’ met werkplekken die allen rustig zijn vormgeven. Op iedere verdieping vind je ruimte voor (staand) overleg. Belangrijk uitganspunt is dat de ruimte aanzet tot een actieve en creatieve samenwerking. De vergaderruimtes zijn uiteraard voorzien van de juiste faciliteiten als een scherm, een camera etc.

FACTSHEET

Nieuwbouw Synthon BV

Project: Fast Track Offices Synthon

M2 kantooroppervlakte: 4100m2 BVO

Aantal medewerkers: 205

Duurzaamheid;

  • 40 zonnepanelen, totaalvermogen 51.1kWp.
  • Atrium voorzien van natuurlijke ventilatie als energiezuinige oplossing voor koeling.
  • Temperaturen in kantoren wordt geregeld op basis van aanwezigheid en CO2, zeer energiezuinig.
  • Gasloos, voorzien van 2 warmtepompen met mogelijkheid om in de toekomst te koppelen aan centrale WKO van de Byondis campus. WKO staat voor warmte-koude-opslag.
  • In het hele gebouw wordt alleen LED-verlichting toegepast.


Vraagstelling Synthon;

  • Presentatie ontwerp inrichting
  • Deelname projectgroep inrichting, sfeer en stijl.
  • Uitwerken ruimteboek en moodbord
  • Vastleggen huisstijl
  • Verzorgen proefplaatsingen
  • Projectmanagement
  • Hoofduitvoerder en bewaken planning


Meer kantoor projecten

ANGRO - More than Socks
Synthon BV
Gemeente Wijk bij Duurstede
De Creatieve Afdeling
Koninklijke Kentalis
ING Bank
SyncForce
Velhoen Company
  • Back to top