Gemeente Wijk bij Duurstede

Gemeente

Wijk bij Duurstede

Realisatie PlanProject bij Gemeente Wij bij Duurstede.

Opdracht: advies, levering van vast en los meubilair voor de herinrichting.

Van gemeentehuis naar Huis van de Gemeente in Wijk bij Duurstede

De hal van het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede ging in de eerste helft van 2016 op de schop. Door allerlei ontwikkelingen was het gemeentehuis namelijk te groot geworden voor alleen het werk van de gemeente en de gemeenteraad. Enkele maatschappelijke partners hadden zich de afgelopen jaren al in het pand gevestigd. In 2016 zou de bibliotheek haar intrek nemen in het gebouw. In 2017 kwam er nog een welzijnsstichting bij. Dat had gevolgen voor het gebruik en de indeling van de ruimtes op de begane grond. Daarom moest er verbouwd worden.

De gemeente werkt voor, in en met de samenleving. Die samenwerking wilde de gemeente ook uitstralen in het gebruik van het gemeentehuis. Het idee achter de verbouwing was dan ook, dat de centrale hal van het gemeentehuis een plek zou worden voor dienstverlening, overleg, samenwerking en ontmoeting. Diverse, goed toegankelijke voorzieningen kwamen dicht bij elkaar te zitten.

Het doel was een huis te creëren van en voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Een plek, waar iedereen welkom is. En dat is gelukt: er kwam een prachtig werkcafé met verschillende functionele meubels, een praktisch restaurant, de bibliotheek vestigde zich in de hal en de gemeente kreeg nieuwe zitbalies met meer privacy dan voorheen.

Te zien is dat dagelijks jong en oud elkaar in Wijk bij Duurstede treffen in het Huis van de Gemeente. (Want zo wordt het gemeentehuis genoemd, nu verscheidene maatschappelijke organisaties zich in het pand hebben gevestigd.) Ze komen voor een boek, een kop koffie, een gemeentelijke dienst, voor overleg, om samen of alleen te werken, te studeren of gewoon om samen te zijn. Dit is het bruisende hart van het Huis van de Gemeente geworden.

Design: Bahn Visie Vormers, Else van Zijll Langhout

Projectleider: Rene van der Lem

Meer kantoor projecten

Wesselman Accountants | Adviseurs
ANGRO Experience Center
Wouters Schijndel
Synthon BV
ANGRO - More than Socks
Velhoen Company
Gemeente Wijk bij Duurstede
De Creatieve Afdeling
ING Bank
SyncForce
  • Back to top